вторник, 18 ноември 2008 г.

Мусака с картофено пюре




3-4 моркова


1 глава лук


2 пак. кайма


2 с.л. доматено пюре


7-8 големи картофа


1/2 пак.масло
1 ч.ч. прясно мляко (топло)
подправки - риган, чубрица, червен пипер
Морковите и лука се запържват до омекване. Прибавя се каймата като се надребнява. Хубаво е да се сложи 1 ч.ч. водичка и като поизври- 1 ч.л. червен пипер,риган и чубрица по една щипка и доматеното пюре. Картофите се сварят като за пюре и се пасират като се прибатя топлото мляко и маслото. В по-малко тавичка се изсипва каймата като се притиска за да се сбие. Отгоре дсе изсипва картофеното пюре и се поръсва с магданоз. Когато се позапече може да се роръси с кашкавал и отново замалко да се запече.






Няма коментари: