3 тиквички
1 глава лук
400 г кайма
3/4 ч.ч ориз
сол,черен пипер
червен пипер,магданоз
кашкавал
Тиквичките се нарязват като пънчета. Издълбават се с лъжица и се поръсват със сол да се отцедят. Запържва се лука, добавя се ориза да стане безцветен и накрая магданоза и подправките. Налива се 1/2 ч.ч. вода за да набъбне ориза. Сваля се от огъня и се прибавя каймата, посолява се и се пълнят тиквичките със сместа. Нареждат се в тава плътно и се долива вода до средата на тиквичките. Пече се при 180 С за около 15 мин., колкото каймата да стане готова. Малко преди да са готови се поръсват с кашкавал и се допичат.
Може да се залеят със сос от кисело мляко + майонеза и чесън.
Няма коментари:
Публикуване на коментар