вторник, 18 ноември 2008 г.

Пълнени тиквички с ориз и кайма


3 тиквички

1 глава лук

400 г кайма

3/4 ч.ч ориз

сол,черен пипер

червен пипер,магданоз

кашкавал


Тиквичките се нарязват като пънчета. Издълбават се с лъжица и се поръсват със сол да се отцедят. Запържва се лука, добавя се ориза да стане безцветен и накрая магданоза и подправките. Налива се 1/2 ч.ч. вода за да набъбне ориза. Сваля се от огъня и се прибавя каймата, посолява се и се пълнят тиквичките със сместа. Нареждат се в тава плътно и се долива вода до средата на тиквичките. Пече се при 180 С за около 15 мин., колкото каймата да стане готова. Малко преди да са готови се поръсват с кашкавал и се допичат.
Може да се залеят със сос от кисело мляко + майонеза и чесън.

Няма коментари: