5-6 глави лук
1 ч.ч. червено вино /аз сложих бяло защото нямах червено в момента/
1 ч.ч. доматен сок /аз не сложих/
6-7 моркова
картофи
2 с.л. брашно
подправки:босилек, бахар,даф.лист,риган,черен пипер,магданоз,целина /суха/
Нарязваме месото на порции. В сгорещена мазнина се запържавт парчетата. В същата мазнина запържваме и една от главите лук нарязана на дребно и морковите на по едри парчета. Месото се нарежда в гюведже и отгоре се слага запържения лук със морковите. Поръсваме с малко от всички подправки. Отгоре нареждаме цели картофите и главите лук (също цели) и пак наръсваме с малко от всички подправки. Наливаме една чаша вино. Размиваме брашното в малко водичка и също го изливаме в гюведжето. Овкусяваме със сол, затваряме гюведжето и слагаме във фурната. Пече се до готовност (най-малко 2 часа).
Заб. Като минаха 2 часа намалих фурната и оставих още около 40 минути.
Източник: свекърва ми
Няма коментари:
Публикуване на коментар